Pétervásárán 2022. április 22.-én pénteken egészségnapra látogathatunk melyen ingyenes szűrővizsgálatok, termékbemutatók, előadások és vásár várja majd a látogatókat. Az egészségnap a Keglevich Kastély felújított szárnyában (3250 Pétervására, Keglevich út 19.) a szakiskola portájával szemben kerül megrendezésre délelőtt 10.00 órától 17.00 óráig.

Közel 50 kiállító, vásározó és tájékoztató előadást tartó lesz jelen az eseményen. A cél a lakosság tájékoztatása, az egészséges életmód előmozdítása, mely során számtalan termékismertetőre és bemutatóra kerül majd sor.
Megismerkedhetünk többek között vegyszermentes ételekkel, húskészítményekkel, ivólevekkel, savanyúságokkal, gyógynövényes termékekkel, de tisztító és tisztálkodó szerekkel, a jógával, és a bioborászattal is.

Az egészségnap keretében bemutatkoznak a környék gyógyfürdői, gyógynövényesek, helyi termelők, szálláshelyek, és lehetőség lesz önkéntes véradásra is.

Ingyenes szűrővizsgálatokat biztosítanak az Országos Népegészségügyi Szűrőbusz munkatársai, valamint a Magyar Rákellenes Liga Egri szervezete. Lehetőség lesz vércukor-, koleszterin-, triglicerid szint mérésre.
Elérhetőek lesznek: EKG, vérnyomásmérés, boka-kar index, testösszetétel mérés, légzésfunkció vizsgálat, kardiológia, bőrgyógyászat, szájüregi szűrés.

A Pétervásárai Szakiskola közreműködésével palánta vásár is lesz a helyszínen, melyek az intézmény saját nevelésű palántái.

Értékes tombolanyeremények várják a látogatókat, a véradók között pedig külön tombolanyeremények is kisorsolásra kerülnek!

Az alábbi településeken falubusz biztosítja az utazást az ellátogatni kívánóknak, melynek kapcsán tájékoztatásért keressék az Önkormányzatokat: Bükkszék, Szederkénypuszta, Istenmezeje, Váraszó, Terpes, Tarnalelesz.

Látogasson el Ön is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous post Tarnaleleszi tavaszi fesztivál április 30-án, koncert, utcabál
Next post Húsvéti nyulasság