A lomtalanítás a hatályos hulladéktörvény előírásainak megfelelően nem előre meghirdetett napon, hanem az ügyféllel egyeztetett időpontban történik, ezért szükséges regisztrálni a lomtalanításra. Lomtalanítási igényét írásban (e-mailben az alábbi címre info@pevik.hu postai úton a 3250 Pétervására, Tisztisor utca 29.) jelezheti az Ügyfélszolgálatnak. Ha írott formában regisztrál, kérjük, tüntesse fel az érintett ingatlan címét, egy értesítési telefonszámot vagy e-mail címet, és annak a személynek a nevét, aki a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjról kapja a számlákat. 

Írásos megkeresést követően az ügyintézési határidő 30 nap.  

A kérelem beérkezését követően a szabad időpontoktól függően 2-8 héten belül kerül sor a lomtalanításra, bár esetenként ettől tovább is eltarthat. A konkrét időpont előtt legkésőbb 10 nappal értesítik a lomtalanításról. 

A lomtalanítás feltételei 

Ingyenes lomtalanításra évente egy alkalommal jogosult minden olyan ingatlan, melyre vonatkozóan nincs hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralék. Ennek tényét a regisztráció során ellenőrizzük rendszerünkben. 

A lomhulladékot helyezze ki ingatlana elé az egyeztetett napon reggel 6 óráig. Ingatlanonként maximum 2 m3 lomhulladék ingyenes elszállítása biztosított. 

Mit tehetek a lomhulladék közé? 

Olyan szilárd hulladékokat, amelyek nem helyezhetők el a kukában, valamint a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl.: bútorok, kerti bútorok, játékok, rongyok). Kérjük, hogy a kisebb méretű lomokat bekötözött zsákokba gyűjtsék össze a könnyebb szállíthatóság érdekében. 

Lomtalanításkor NEM kihelyezhető hulladékok 

  • kommunális hulladék 
  • építési törmelék 
  • gumiabroncs 
  • szelektíven gyűjthető hulladékok (újságpapír, kartonpapír, üveg, műanyag palackok, sörös doboz) 
  • zöldhulladék 
  • elektronikai cikkek 
  • veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékok (pl.:  festékek, lakkok, olajok, akkumulátorok, vegyszerek) valamint minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyeztetheti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét. 

Forrás: Pevik

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous post Batyus farsangi bál 
Next post Adóbevallás – személyi jövedelemadó tervezet